Istoric

Proiectul creării ei s-a născut încă din 1995 când, împreună cu un grup de specialişti reputaţi în domeniul psihoterapiei, grup animat şi susţinut de psihanalista de origine română Ilany Kogan, a început travaliul de structurare şi circumscriere a scopurilor şi modalităţilor de atingere a acestor scopuri, fundaţia concretizându-se ca instituţie în noiembrie 1998.

Sprijinul şi asistenţa copilului înseamnă mai mult decât ajutor material. Fundaţia Generaţia se dedică nevoilor psihologice nu întotdeauna uşor de observat şi de recunoscut. Sprijinul psihologic este necesar pentru a preveni şi proteja copilul de suferinţa psihică şi pentru a-i favoriza dezvoltarea.

Totodată, Fundaţia GENERAŢIA ajută adulţii care se ocupă de copii să-i înţeleagă mai bine. Dacă nu dăm suficientă atenţie nevoilor sufleteşti ale copilului pot apărea, în timp, urmări dramatice. Un copil se poate simţi singur, poate fi tratat cu medicamente fără să fie necesar, poate fi etichetat ca bolnav psihic. Un copil poate, de asemenea, să aibă dificultăţi emoţionale şi să-şi rateze şansa de a se realiza.

Suferinţa psihică poate să se manifeste sub formă de tristeţe, insomnii, spaimă, nelinişte, coşmaruri, dezinteres, plictiseală, izolare, agitaţie, agresivitate, tulburări ale comportamentelor alimentar, sfincterian, sexual, social, şcolar, de comunicare. Aceste tulburări pot să apară de la naştere, pe parcursul evoluţiei copilului sau în urma unor traume legate de separare, accidente, boli, tensiuni şi conflicte în familie, naşterea unui alt copil, decesul unui membru al familiei, abuz sexual, maltratare, intrarea în pubertate şi adolescenţă etc. Fundaţia ajută copii, adolescenţi, mame, taţi, bunici, educatori, profesori, cadre medicale, precum şi pe toţi cei care se ocupă de copii.

Modalitatea electivă cea mai eficientă pe termen mediu şi lung, şi cu valoare efectivă asupra transmiterii intergeneraţionale, a fost de la bun început considerată psihoterapia psihanalitică şi intervenţia de inspiraţie psihanalitică, pentru a ajuta părinţii şi instituţiile care se ocupă de protecţia copilului, în toate dimensiunile ei: de îngrijire, de educaţie, de tratament. De la bun început, s-au conturat ca urgente două probleme: formarea specialiştilor şi intervenţia psihoterapeutică. Aceste două urgenţe simultane au reprezentat o provocare pentru creatorii fundaţiei. Selecţia bordului local s-a făcut pe criterii de performanţă profesională şi angajament vocaţional, criterii precise acceptate pe plan internaţional.

Reguli tehnice și etice internaționale ale psihanalizei pentru adulți,adolescenți și copii

Continuare

2 % pentru copii

Echipa Fundației Generația multumește tuturor celor care au ales să susțină activitățile și scopurile Fundației Generația, virând 2% din impozitul pe venitul anual.

Continuare

Puncte de cotitura

Comenzi on-line volumul I si II

www.punctedecotitura.ro